Top 5: Meest geanticipeerde titels van 2016

Written by Gamercc on . Posted in Specials

Videogames en releasedata, het blijft een onmogelijk huwelijk. Voorbeelden legio, kijk maar naar onderstaand lijstje van onze meest geanticipeerde games van 2016. Drie games ervan werden normaliter in 2015 uitgebracht en prijkten op dit moment vorig jaar in ditzelfde lijstje. Het is maar te hopen dat we ze niet in het lijstje van volgend jaar moeten knippen en plakken, want ooit raakt alle geduld weleens op.

     5                   Tom Clancy's: The Division

Wat is er toch aan de hand met Tom Clancy’s The Division? De game had twee jaar geleden al in onze console moeten steken, maar een kleine 24 maand later bleven we vooral met een leeg gevoel en een hoofd vol vragen achter. Werkt men hier met zoveel ijver aan dat het de beste game ooit wordt? Of trekt hij op geen fluit en probeert met een Duke Nukem Forever-scenario te verijdelen? Hoe het ook zij, de game heeft ondanks een minimum aan informatie onze volledige aandacht te pakken. Het is ook maar de vraag hoe lang ze deze kunnen vasthouden.

     4                   Dead Island 2

We hebben dit jaar het fantastische Dying Light mogen verorberen, een zombiegame die ons op ieder vlak wist te entertainen en ongetwijfeld in ons eindejaar lijstje zal voorkomen. Toch hadden we normaliter ook deze Dead Island 2 achter de kiezen gehad, want net als The Division had deze een releasedatum in 2015. Misschien had men te veel schrik voor hun concurrent? Of waren de zombies na de eerste Dead Island nog niet hongerig genoeg? Wij zitten alvast te likkebaarden naar het zonovergoten Los Angeles en zijn ondode inwoners!

     3                   Uncharted 4: A Thief's End

Inderdaad, ook deze hadden we dit jaar geserveerd moeten krijgen, maar heel wat hoge piefen bij Sony beslisten er anders over. De game prijkte nochtans op nummer één in onze top 5 vorig jaar en moest Sony heel wat Game van het Jaar-titels opleveren. Ze zullen het gemerkt hebben, want erg veel toptitels heeft het gamesconcern niet meteen gebaard. Houden ze een aantal troeven achter de hand? Of blijkt Uncharted 4: A Thief’s End de schoppenaas die ze in hun mouw verstopt hadden? Wij kijken in ieder geval nog reikhalzend uit naar deze.

     2                   No Man's Sky

We waren even heel verward toen we het nieuws over No Man’s Sky vernamen. Niemand minder dan de fijne jongens en meisjes van het even fijne Hello Games bleek achter de ontwikkeling te zitten van No Man’s Sky, een open wereld-game waarbij je een heel universum ter beschikking hebt om te verkennen. Het is een heel andere insteek dan die andere toptitel van hen, Joe Danger, maar met die game hebben we ons uren kunnen vermaken en we zijn er zeker van dat we een veelvoud daarvan in deze zullen investeren.

     1                   Far Cry: Primal

We schuiven het niet onder stoelen of banken: Far Cry is veruit een van de beste game franchises ooit gemaakt. Far Cry 3 werd drie jaar geleden gekozen tot beste game van het jaar op deze website en in 2014 was het de beurt aan Far Cry 4 om met die eer te gaan lopen. We verwachten dan ook niets anders van deze Far Cry: Primal, al is het alleen maar al voor die fantastische setting – de oertijd! Wij borstelen ons oeraccent alvast op en gaan in de weer met speer en boog!