Top 5: Meest onmogelijke platina trophies

Written by Gamercc on . Posted in Specials

Wie net als ondergetekende een echte sucker is voor PlayStation trophies en z'n trofeeënkast graag zo clean en volledig wil houden is waarschijnlijk enorm opgelucht met het nieuws dat Sony toelaat om games met een nulpercentage te wissen. Zelf kan ik zo'n twintig miskopen verbannen naar de eeuwige jachtvelden, al hadden we er graag nog wat extra kunnen wissen waarvan de platinum trofee simpelweg te moeilijk bleek te zijn. Wij presenteren de vijf games die we graag uit onze trofeeënkast hadden zien verdwijnen!

   5          Resistance 2

  Begrijp ons niet verkeerd: Resistance 2 blijft een van de meest fijne games die we ooit in de lade van onze PlayStation 3-console hebben gestoken. Toch bleek de game een doorn in het oog voor iedereen die trophies een warm hart toedraagt, gezien je voor zo'n gouden exemplaar maar liefst 10.000 kills moest halen op het multiplayerluik van de titel. Een hele hoop waar je al snel uren van je tijd in moest steken, al is dat niet de reden dat we deze hebben verkozen voor de vijfde plek. Wegens het sluiten van de online servers is deze platinum namelijk onhaalbaar geworden, waardoor we dus nooit de 100% zullen zien verschijnen.

   4          Twisted Metal

  Twisted Metal was nog zo'n leuk tijdverdrijf, tot je doorhebt wat er van je verwacht wordt indien je voor de All Sales Are Final trophy wilt gaan. Om dat exemplaar binnen te rijven dien je dertig keer een online partijtje Twisted Metal te winnen. Dat is op zich al een zeer moeilijke opgave als je naar de concurrentie kijkt, maar het wordt nog moeilijker. De dertig matches dien je over een periode van dertig dagen te winnen, zonder dat je een dag overslaat. Een weekendje weg of een paar uur overwerken en meteen het bed in zit er dus niet in, gezien je dan je kansen op deze - bronzen - trofee verspeelt.

   3          Rocksmith & Guitar Hero

  Rocksmith & Guitar Hero spelen misschien op een geheel verschillende manier, als het op de trofeeën aankomt zijn ze behoorlijk gelijk. De platinum trofee is voor beide franchises enorm zeldzaam, en dat valt alleen maar te danken aan het torenhoge niveau waaraan je moet voldoen om de criteria te behalen. In Guitar Hero: Warriors of Rock krijg je kramp in je vingers wanneer je Black Widow of La Porte op het expert-niveau probeert te voltooien, bij Rocksmith zijn het de minigames die je ogen, oren en vingers pijnigen wanneer je ze op het moeilijkste niveau probeert te voltooien.

   2          Spelunky

  Een van de meest heerlijke indiegames van het voorbije lustrum is helaas ok een van de moeilijkste games om te voltooien qua trophies. De game is enorm onvergeeflijk, wat ervoor zorgt dat je zonder kleerscheuren de eerste paar levels kunt voltooien om daarna in de eerste seconde van het laatste meteen genekt te worden. Tot overmaat van ramp dien je voor de moeilijkste trophy het hele spel te doorkruisen zonder shortcuts te gebruiken én dat allemaal binnen de acht minuten. Het zal je dus niet verbazen dat we die lijdensweg simpelweg niét geprobeerd hebben.

   1          Mortal Kombat

  Net zoals alle andere games in deze lijst een toptitel tot en met, maar wel eentje met een van de meest tijdrovende trofeeën ooit. Om de gouden trofee te behalen - en in één adem voor de meesten waarschijnlijk ook de platina - dien je met iedere vechter in de game een fraaie 24 uur door te brengen. Aangezien er 28 vechters zijn kom je via wat rekenwerk uit op een 672 uur, ofte 28 dagen non-stop gamen. Gekkenwerk.