Top 5: Meest geanticipeerde games van 2017!

Written by Gamercc on . Posted in Specials

Met een zeer goed jaar achter de kiezen is het al tijd om ons op te maken voor het buffet van 2017. Zoals ieder jaar kijken we halsreikend uit naar vijf titels waarvan wij denken dat ze ons kunnen overtuigen met hun humor, gameplay, visuals of verhaallijn. We hopen dat releasedata geen roet in het eten gaan gooien, want dat bleek de voorbije jaren altijd een hekelpunt.

     5                   South Park: The Fractured But Whole

Dat het humorniveau in deze nieuwe South Park-titel meteen weer van topniveau is, bewijst de letterlijke titel al met de nodige pun en tongue-in-cheek humor. We kunnen ons geen game herinneren waar we meer mee hebben moeten lachen dan The Stick of Truth, al was het maar met de eenvoudige pis- en kakmoppen die constant naar je hoofd werden geslingerd. Qua gameplay zat de game ook erg leuk in elkaar, al zijn we er zeker van dat deze nieuwe game nog net een stapje verder gaat. Centraal in het verhaal staan namelijk de Coon en z’n andere ‘superheld’-vrienden, een verhaallijn waar de eigenlijke serie heel wat goede punten mee scoorde.

     4                   For Honor

Vanaf de eerste reveal-trailer tot de laatste nieuwe gameplay-trailers ziet For Honor er in één woord simpelweg fenomenaal uit. Niet alleen qua visuals, maar zeker ook qua gameplay en brutaliteit. Drie facties tegen elkaar opzetten die er stuk voor stuk heerlijk uitzien (vikingen, samurai en ridders) blijkt een heerlijke opzet, maar het tactisch element waar de game van doorspekt is lijkt duidelijk de meerwaarde te zijn. Het is maar te hopen dat de game genoeg variatie in zich heeft om elk potje uniek te maken.

     3                   Horizon: Zero Dawn

Als het hoofdwapen in een game een pijl en boog blijkt zijn we al overtuigd. Steek er ook nog eens een post-apocalyptische setting in, mechanische dinosaurussen en een geweldige plot en je hebt Horizon: Zero Dawn. De heerlijke reveal-trailer deed ons likkebaarden naar meer, de gameplay-videos die kort daarna verschenen vulden die verwachtingen meer dan in. Met ontwikkelaar Guerrilla Games aan wal is het enerzijds een halve garantie op succes, anderszijds heel interessant wat de Nederlanders kunnen doen met een nieuwe franchise. We zijn benieuwd!

     2                   Destiny 2

Hoewel een vervolg op kaskraker Destiny nog niet eens officieel is aangekondigd, wist Activision te melden dat er wel degelijk een vervolg volgt op die titel in 2017. Op een belofte na is er dus niet veel te melden over de game, maar aan de manier waarop de eerste game de afgelopen jaren is veranderd, en met de release van drie heerlijke stuks DLC wist de game menig gamer te overtuigen, enerzijds met z’n PVE-luik, anderszijds met een overtuigend sterk PVP-luik. De heerlijke raids en strikes waren een waar unicum op de huidige generatie consoles, waardoor we er zeker van zijn dat een volgend exemplaar evenzeer met tal van nieuwe mechanics zal uitpakken.

     1                   Red Dead Redemption 2

7 jaar hebben we er op moeten wachten, maar eindelijk is het vervolg op Rockstar’s succesverhaal een feit. We moeten er nog even op wachten, maar we bereiden ons alvast voor op een heerlijk verhaal waarbij onze revolver en paard centraal staan. Publiekslieveling John Marston zagen we alvast niet de kop opsteken in de trailer(s), maar de zeven verschillende silhouetten op alle posters lijken alvast potten te gaan breken. We zijn er dan ook zeker van dat Rockstar’s volgende game na Grand Theft Auto V alle mogelijke records dit jaar zal breken en de titel van Game van het Jaar met twee vingers in de neus zal halen. Toch?