Top 5: Meest typische Mario Maker Levels

Written by Gamercc on . Posted in Specials

Super Mario Maker is vooral weggelegd voor de grootste creatievelingen met een Nintendo-console, al blijkt die creativiteit vaak uit hetzelfde vaatje getapt. Door heel wat verschillende levels valt eenzelfde rode draad te trekken, wat niet wilt zeggen dat het naast de vele unieke levels echte eenheidsworst wordt. Wij selecteerden alvast de vijf meest typische levels die je sowieso op je Mario-pad zal kruisen.

5 Het minimalistische level

  Wij zijn fan van het adagium ‘less is more’, maar beseffen stilaan dat dat vooral geldt voor zaken buiten videogames. Wanneer je in Super Mario Maker het zoveelste level de revue ziet passeren met enkel een uitgang of één obstakel, dan weet je dat je ofwel met een inspiratieloze kleuter te maken hebt gehad, of een inspiratieloze tiener die je tijd wou verdoen.

4 Het doolhoflevel

  Je kent het gevoel ongetwijfeld: je laadt een level dat er erg uniek en volgestouwd met puzzels uitziet via het menu, om al snel te beseffen dat het een weeral eens een doolhof blijkt waar je je weg uit moet zien te vinden. Vaak blijken deze erg leuk, maar té grote levels met maar één uitgang slorpen al snel veel tijd op en zuigen stilaan het plezier uit het spel.

3 Het level dat zichzelf speelt

  Beter bekend als de levels waar je je controller niet mag gebruiken of waar je enkel één knopje hoeft in te duwen. Deze zitten vaak erg vernuftig in elkaar, maar van zodra je er eentje hebt gespeeld, dan heb je ze allemaal wel gezien. De meest unieke zijn gelukkig altijd vernieuwend, al hebben we er genoeg gezien waarbij de actie – en het spelplezier – tot een minimum werden beperkt.

2 Het aartsmoeilijke level

  Geïnspireerd door tal van Bullet-hell games zijn deze levels enkel weggelegd voor de echte masochisten en diehard Mario-gamers. Het gevaar schuilt in iedere pixel waardoor je al snel met rancuneuze gevoelens opgescheept zit. Vaak in die mate dat een enkele misstap al snel de dood tot gevolg heeft en je – door een gebrek aan checkpoints – helemaal opnieuw moet beginnen. Plezant is anders!

1 Het opzettelijke dood-level

  Ook wel de ‘troll’-levels genoemd waarbij je – vaak helemaal op het einde – wordt verrast met een of andere valkuil en je tot je dood valt. Of de levels waarbij je moet kiezen tussen een aantal verschillende deuren of buizen waarvan er maar eentje naar de uitgang leidt. Spelen via trial en error heet zoiets, maar als je er echt niets aan kunt doen en een foute gok waagt, dan ben je al snel wat geprikkeld.