Top 5: Beste killstreaks in Call of Duty

Written by Gamercc on . Posted in Specials

Over de Call of Duty-franchise is al veel geschreven geweest, dus wij doen er nog een schepje bovenop. De reeks gaat al meer dan 10 jaar mee en in die tien jaar hebben we toch al een mooie bodycount vergaard. Het merendeel van die kills kwamen voort uit pure skill, maar een niet-gering aantal hebben we bij elkaar gesprokkeld door heel wat coole score- en killstreaks. Zulk lekkers krijg je bij het neerschieten van een aantal vijanden na elkaar of verzamelen van genoeg punten in één leven. Wij zetten even op een rijtje welke we nu juist de coolste vonden!

5 AC 130

  Dit gevechtsvliegtuig vloog hoog boven de levels van Call of Duty: Modern Warfare 2. Met drie verschillende munitietypes kon je in een enkele minuut je hele team van een verlies naar een overwinning schieten. Wij vergeten in ieder geval nooit de momenten op Terminal waar onze vijanden als een kip zonder kop in het lege vliegtuig probeerden kruipen, enkel en alleen om daar opgewacht te worden door een perfect geplaatste raket in het achterruim.

4 R.A.P.S.

  De nieuwste in het rijtje, gezien deze jongens pas bij Call of Duty: Black Ops 3 te verdienen waren. Wie genoeg punten verzamelt voor z’n R.A.P.S. - of een chanceke heeft bij z’n care package - krijgt een dropship waaruit zo’n tien ondingen je level penetreren. De R.A.P.S. in kwestie zijn ronde bollen die volgestouwd zitten met grote messen. Ze rijden over je tegenstanders heen, maar kunnen ook tot ontploffing komen waardoor die messen in het heen vliegen. Heerlijk

3 K9 Unit

  Call of Duty: Black Ops 2 kende met de invoering van de Guardian al een mooie nieuweling, maar een van de coolste scorestreaks was de K9 Unit. Deze streak liet enkele trouwe viervoeters los op je tegenstanders, die ze dan heerlijk oppeuzelden. Vooral op Hijacked was het een festijn om de honden langs je te zien lopen en uit allerhande krochten te kruipen, op zoek naar hun prooi.

2 DNA Bomb

  In heel wat moderne Call of Duty’s kon je een special scorestreak vrijspelen als je echt goed bezig was. In Modern Warfare 2 was dat de Tactical Nuke, in Modern Warfare 3 de MOAB, maar in Call of Duty: Advanced Warfare had je de DNA Bomb. De prijs voor deze was erg hoog - 30 kills, scorestreaks niet meegerekend - maar was het wel waard. Wie deze namelijk tot uitvoering bracht zag z’n tegenstanders tot stof verschrompelt en de rest van het level in een groene smog bedekt.

1 Swarm

  De absolute topper van alle scorestreaks was echter de Swarm. Zoals de naam zelf omschrijft kreeg je bij deze een zwerm vliegtuigjes die zich kamikaze-gewijs in je tegenstanders boorden. Erg veel kon je er niet tegen doen op binnen schuilen na, maar vaak kwam de Swarm in combinatie met een K9 Unit waardoor je nergens veilig was. Het was dan ook een fantastisch zicht, een hele meute Hunter Killers in de atmosfeer zien rondcirkelen op zoek naar een vijand.