Syberia 3 review

Written by Gamercc on . Posted in Switch

Je moet al ettelijke jaren op je game-meter hebben staan om van het bestaan van de Syberia-reeks af te weten. Zo is het al dertien jaar geleden dat we met Syberia 2 in de weer mochten gaan en de point-&-click-capriolen van protagoniste Kate Walker beleefden. Een hobbelig parcours en een wachttijd van Duke Nukem Forever-esque proporties later en het derde deel in de reeks is een feit. Dat de game er meteen goed invliegt blijkt al snel in de eerste vijf minuten, al wordt het ook al vrij snel pijnlijk duidelijk dat videogames eerder rijpen als bananen dan goede wijn. Te lang laten liggen en je wilt ze niet echt meer aanraken.

Snipperclips: Cut it Out Together! review

Written by Gamercc on . Posted in Switch

Het uiterst vrolijke Snipperclips is misschien wel een puzzelgame, toch is de game dé leukste partytitel die er momenteel voor de Switch te vinden is. De titel is er vooral om ons te laten zien wat de Joy-con-controllers in hun mars hebben, en dat doet het kleinood meer dan goed. In Snipperclips controleer je namelijk twee (of vier, hangt er vanaf met hoeveel je speelt) papieren ventjes die je - door elkaar te gebruiken - in de meest absurde vormen kunt knippen om zo de meer dan 60 puzzels te doorkruisen. Meer niet. Een übersimpel opstapje, maar wel eentje die ons kostelijker heeft laten lachen dan de doorsnee comedian.

Zelda: Breath of the Wild review

Written by Gamercc on . Posted in Switch

Het leukste aan de lancering van een nieuwe console is niet de hardware waar we aan de slag mee mogen gaan, noch het likkebaarden bij de line-up van de titels die ervoor aan zitten te komen. Wél het spelen van de launch games die de console quasi moeten verkopen. In deze games zijn er enorm veel zweet, bloed en tranen van geluk gepropt en dat is bij de nieuwe Nintendo Switch niet anders. Zelda: Breath of the Wild is deze keer de system seller van dienst, al is de titel veel meer dan dat. Het is veruit een van de beste games die we al ooit gespeeld hebben, deze paar minieme paragrafen doen de titel dan ook absoluut geen eer aan. De oplossing? Haal ‘m zelf in huis, must-buy!

Nintendo Switch review

Written by Gamercc on . Posted in Switch

Met de Switch bewijst Nintendo dat het weer eens de meest innovatieve speler op de markt is in het videogamelandschap. Meest succesvol is dan wel een andere prijs, maar daarmee gaan we de lancering van hun nieuwste console niet vergallen. En wat voor één! Het kleinood is de eerste echte modulaire console die het gemak van een handheld combineert met het intensievere aspect van een echte televisieconsole en pakt daarbij nog eens uit met alle aspecten die de Wii (en in mindere mate de Wii U) zo populair maakten. Het zou de vraag kunnen oproepen of de Switch nu kan concurreren met grote broers PlayStation 4 en Xbox One, maar wij vragen ons enkel af of Nintendo dat nu eigenlijk zélf wilt.