XFX AMD Radeon R7 370 review

Written by Gamercc on . Posted in Hardware

Een van de leukste dingen aan pc-gaming is niet het feit dat heel wat titels aan lagere prijzen worden aangeboden, maar wel dat je volledige vrijheid hebt over de kracht van je eigen computer. Wil je de laatste nieuwe games in de beste kwaliteit spelen? Dan hoef je niet te wachten op een nieuwe versie van je pc, maar installeer je gewoon een nieuw onderdeel waardoor hij weer enkele jaren mee kan draaien op het hoogste niveau. Vaak is het aanpassen van je grafische kaart/videokaart al voldoende, al zijn er daar zoveel versies van dat je vaak door het bos de bomen niet meer ziet. In deze review zetten we de budgetvriendelijke Radeon R7 370-videokaart in de schijnwerpers.

Met een prijskaartje van rond de €150 is de Radeon R7 370 bijlange niet de duurste grafische kaart die er op de markt te vinden is en bovendien is hij de perfecte mix van prijs-kwaliteit. Visueel is het wat minder, gezien de grafische kaart zelf niet echt met blits design weet uit te pakken, noch is de verpakking de meest fraaie die we al gezien hebben. Met een matzwart omhulsel en ditto ventilators in glossy uitvoering is het erg standaard, maar dat zal ons worst wezen: het ontwerp van dit kleinood doet het gebrek aan esthetische pracht verbleken. De hele kaart is namelijk zo opgebouwd dat zowat alle componenten gekoeld kunnen worden aan de hand van Ghost Thermal 3.0 technologie. Deze zorgt voor een open ontwerp waardoor de kaart heel wat geweld kan weerstaan zonder te verhitten. Wie na verloop van tijd toch merkt dat hij wat trager reageert kan ‘m altijd makkelijk schoonmaken aan de hand van plastieken hendeltjes die ervoor zorgen dat je de ventilators omhoog kunt heffen.

Het installeren van de kaart gebeurt met bijzonder veel gemak, het verwijderen ervan is eveneens erg makkelijk. Wie toch moeite heeft met het aanbrengen van de kaart kan een beroep doen op de vele informatiebundels die bij de Radeon R7 370 te vinden zijn. Tot zover de theorie, maar hoe zit het in de praktijk? De eerste test waar we de R7 aan onderwierpen was het draaien van GTA V. Wat bleek? Zelfs op de hoogste settings kon de game makkelijk een constante 60 fps aanhouden, iets dat minder goed bleek te werken bij een wat nerveusere titel als Battlefield: Hardline. Hier werd de 60 fps amper aangehouden en viel hij zelfs terug naar midden 30. Het ietwat terugschroeven van de settings zorgde echter wel voor een erg goede speelervaring. Dat laatste wordt nog in kracht bijgezet door het gebrek aan al te luide ventilatie. Slechts bij het laden van veeleisende games zoals Battlefield: Hardline of Far Cry 4 zal je ‘m moeite horen doen, maar bij het spelen zelf komt het nooit storend over.

Conclusie
De Radeon R7 370 is de perfecte mix tussen prijs en kwaliteit. De kaart is zeker niet de duurste op de markt – ook niet de goedkoopste – en biedt daarvoor ook een zeer degelijke game-ervaring. De kaart kan niet alle games even goed aan op de hoogste settings, maar meestal worden de geliefkoosde 60 fps aangehouden. Visueel gezien is de kaart niet moeders mooiste, maar dat gebrek wordt goedgemaakt door het gebruiksgemak van deze.

8.0