The Interview review

Written by Gamercc on . Posted in Hardware

Menig pen is er al over leeggeschreven, cinemas hebben er de deuren voor gesloten, oorlogen zijn er net niet door uitgebroken… We hebben het natuurlijk over The Interview, dé meest spraakmakende film van het voorbije jaar. In de film wordt er namelijk een moordpoging ondernomen op Kim Jung-Un, de mollige dictator van Noord-Korea. Geserveerd als komedie kon de norse top van het land er echter niet mee lachen waardoor ze met represailles dreigden en zelfs een heus hack-offensief hebben ingezet op all things Sony. Sneu voor het concern, maar ergens wel een lichtpuntje: de hoeveelheid aandacht die de film kreeg zorgde voor heel wat gratis publiciteit. Maar blijkt de film ook op iets te trekken?

Centraal in de plot staat het komische duo James Franco en Seth Rogen. Beide heren kennen we al van een resem andere films en dat de twee in het echt dikke vrienden zijn (in het geval van Rogen nam hij dat iets té letterlijk) valt ook van de magie tussen de twee af te leiden. In de film vertolken ze respectievelijk Dave Skylark en Aaron Rapoport, de host en producer van de talkshow Skylark Tonight. Niemand minder dan Kim Jung-Un blijkt een fan van de show, waarna de heren worden uitgenodigd voor een exclusief interview. De twee worden al snel benaderd door de CIA om de dictator uit te schakelen, met alle gevolgen van dien.

De film is een echte komedie en dat label verdient hij dubbel en dik. De momenten dat we zaten te bulderlachen vloeiden talrijk, al was dat niet alleen te wijten aan de wisselwerking tussen Franco en Rogen. De grootste spotlight is namelijk gereserveerd voor Randall Park, de acteur die de bolle vorm weet te geven aan Kim Jung-Un. Diens acteerwerk is bij momenten pakken beter dan dat van Franco en Rogen en weet maar al te vaak sympathie op te wekken voor de emotionele, verkeerd verstane Jung-Un. Het verhaal zit goed in elkaar en hoewel lang niet alle grappen even goed zijn - ook in deze is de toilethumor nooit echt veraf - sloten we de film af met een enorm goed gevoel.

Conclusie
Kim Jung-Un had misschien voor een keer die stok uit zijn reet mogen trekken, gezien de ironie in The Interview er wel erg vingerdik op ligt. De acteerprestaties zijn puik (Randall Park steelt de kroon), de plot zit goed in elkaar en de humor is van de bovenste plank. Wat kan je meer verwachten van een komedie?

8.5