Philips Bass+ hoofdtelefoon review

Written by Gamercc on . Posted in Hardware

Je zou het vaak vergeten, maar een van de meest belangrijke aspecten in videogames is zonder twijfel de audio. Geen horrorgame zonder enge geluiden, geen verhaalgame die episch wordt met de juiste soundtrack. Dat je dus zeker niet hoeft te besparen qua audio-apparatuur is dan ook geen sinecure, dus namen wij de Bass+-koptelefoon van Philips eens onder de loep. Een bluetooth-apparaat dat misschien niet meteen veel doet verraden door z’n eenvoudige design, maar die de naam ‘Bass+’ hoog in het vaandel draagt. En met rede.

Iets dat inderdaad meteen opvalt is het eenvoudige karakter van de Bass+-koptelefoon. Het eenvoudige zwart staat in schril contrast met het witte plusteken dat de schelpen van de hoofdtelefoon siert. Is het de mooiste koptelefoon die er bestaat? Welnee, maar maar de kwaliteit die de Bass+ huisvest is meer dan goed genoeg om dat euvel door de vingers te zien. De hoofdtelefoon zelf past op je oren, wat dus voor sommige mensen na verloop van tijd als enerverend of zelfs pijnlijk ervaren kan worden. Als iemand die zelf aan dat syndroom leidt kan ik gerust zeggen dat dit pas na ettelijke uren gebeurd, door het zachte aanvoelen van de eigenlijke schelpen. De hoofdtelefoon is dan ook perfect voor urenlang luisterplezier, iets dat het kleinood gerust aankan want de batterij zelf heeft een levensduur van heel wat uren.

De kwaliteit van de technologie zelf is echter de allergrootste troef van de Bass+. Zoals je wel kon verwachten probeert de koptelefoon zoveel mogelijk de bass te ondersteunen, en daar slaagt ‘ie wonderwel in. De kwaliteit is dan ook nagenoeg perfect, gezien ook de hoge tonen worden ondersteunt en zeker ook de laagste tonen perfect overkomen. Dat leverde dan ook heel wat eargasms op omdat bepaalde tonen in heel wat nummers nu pas perfect tot de oppervlakte kwamen. Qua volume kan de Bass+ gerust luid gaan, al hangt dat ook vooral af van het medium waarmee je hem hebt verbonden. De koptelefoon kan je op ieder apparaat met bluetooth aansluiten, maar vaak ben je dan ook beperkt tot de volume van dat apparaat. Ondergetekende testte het kleinood heel veel uit met z’n iPhone, maar daarbij stond het volume geregeld op het maximum, en dat had bij bepaalde nummers gerust nog wat hoger mogen zijn. Al was dat ongetwijfeld nefast geweest voor mijn trommelvliezen.

Conclusie
De Bass+ is misschien niet de mooiste hoofdtelefoon die we al ooit hebben gezien, maar dat is in dit geval ver ondergeschikt aan de kwaliteit die hij ten tonele brengt. De hoofdtelefoon heeft z’n naam niet gestolen en weet met fenomenale bastonen uit te pakken, zonder daarbij in te boeten op de mid en high notes. Het levert dan ook een quasi perfecte luisterervaring op on-the-go, maar is ook ideaal om bij het werken op te zetten. Door z’n lange batterij en comfortabele schelpen is dat ook geen probleem. Aanrader!

8.5