HyperX Cloud Revolver headset review

Written by Gamercc on . Posted in Hardware

HyperX kennen we uiteraard van hun heerlijke arsenaal aan randapparatuur voor onze geliefde consoles en pc’s. Vooral hun reeks headsets zijn de kers op de taart, met de Cloud II die de absolute kroon spant. In een poging om nóg beter te doen komt het bedrijf met de Cloud Revolver op de proppen. Een naam die meteen z’n coole karakter onderstreept, want qua design ziet deze er alvast oogverblindend uit. Maar kan de headset dat fraaie element ook doortrekken in z’n audiobeleving?

Van branding heeft HyperX duidelijk kaas gegeten, want iedere doos waarin hun headsets verpakt zijn zitten op een ingenieuze wijze verpakt. Iets dat meteen hun gevoel voor design onderstreept, want van zodra je de Revolver uit z’n gezellige omgeving haalt valt meteen z’n uiterlijk op. Met een stevig metalen frame, een pikzwarte kleur en rode accenten meent de headset het meteen. Een schril contrast met de vorige Cloud II, gezien je die ongemerkt als koptelefoon kon dragen op straat. Deze Revolver trekt duidelijk de game-kaart en laat dat meteen merken in z’n vormgeving door rode cirkels te gebruiken in combinatie met een stevig frame en een headband die zich vormt naar je hoofd. Minder ideaal om in het dagdagelijkse leven te gebruiken dus, al is hij ten opzichte van de Cloud II ook heel wat robuuster. Qua comfort zitten beide headsets even goed, al weegt deze enkele grammen meer omwille van het stevigere frame. Iets dat je meteen merkt als je een Cloud II gewoon bent, maar iets dat na verloop van tijd niet meer opvalt.

De echte kracht van deze headset is echter wel z’n kwaliteit. De Revolver is veruit de beste in de HyperX-stal op het vlak van audiokwaliteit, gezien zowel subtiele tonen als oorverdovende explosies wonderwel je trommelvlies bereiken. We deden de test met verschillende games en zowel de stille voetstappen van naderende vijanden in Call of Duty als de nitro-ontsteking in The Crew klonken fenomenaal. Zelfs de hoogste tonen (artificieel nagebootst via verschillende audiofiles op pc) kwamen zonder ruis uit de headset, de diepste bassen kwamen ook ongeschonden uit de test. De microfoon zelf is verwijderbaar zodat je de Revolver alsnog als normale koptelefoon kunt dragen en is erg stevig. Bij de Cloud II stak deze soms net iets te veel in de weg door z’n groter formaat, al is daar nu geen sprake van.

De kabel zelf is lang genoeg om in je controller of mobiel apparaat te steken en er is een extensie-koord aanwezig om ‘m ook in je console en PC te steken zonder problemen. Daar steekt een bakje op waarmee je de audio (of jezelf) kunt dempen of om de kabel op je shirt te bevestigen. Aan dat alles hangt wel een prijskaartje en dat is niet min: je telt al snel zo’n €130 neer voor de Revolver. Dat is zo’n dertig euro’s meer dan voorganger Cloud II al krijg je er wel iets betere kwaliteit voor, zowel qua frame als audiobeleving. Eigenaars van zo’n Cloud II raden we dan aan om de Revolver (nog) niet in huis te halen, maar om er mee te wachten tot die headset het begeeft. Maar afgaande van de kwaliteit van HyperX kan je daar nog lang op wachten natuurlijk.

Conclusie
De Cloud Revolver is niet alleen de beste headset die we al ooit van HyperX getest hebben, maar simpelweg de beste headset tout court. Naast z’n blitse design en robuuste frame kan de headset uitpakken met een fantastische audio, waardoor hij niet alleen geschikt is om mee te gamen maar ook om dagelijks te gebruiken in je leven. Natuurlijk hangt daar ook een minpuntje aan vast en dat is deze keer het prijskaartje. Voor €130 is het ding niet goedkoop, maar daar krijg je natuurlijk wel wat voor terug.

9.0