MobileLite Wireless G2 review

Written by Gamercc on . Posted in Hardware

Smartphones en tablets, we zouden tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Deze zijn uiterst makkelijk in gebruik, maar dat er nog voldoende ruimte is voor verbetering moet niet meer gezegd worden. Snel iets overzetten van een USB of SD-kaartje? Dat gaat niet. Het opzetten van een mobiele hotspot? Verbruikt net wat te veel energie. Om dan nog niets te zeggen van de batterijduur… Heel wat gadgets bieden een oplossing voor die problemen, maar eentje daarvan combineert ze allemaal: de MobileLite Wireless G2 van Kingston. Het kleinood is zowel een card reader als mobiele hotspot en externe batterij. De natte droom van elke tech-aficionado? Of te mooi om waar te zijn?

De MobileLite Wireless G2 is een erg simplistisch vormgegeven blokje dat je in je rugzak of tas kan opbergen. Hierdoor is het een ideaal instrument om mee te nemen op reis of trip, al is het wat aan de grote en zware kant om echt op zak te hebben. Aan de zijkanten bevinden zich de poorten. Aan de ene kant een USB-poort voor sticks en externe harde schijven in te proppen, alsook een SD-aansluiting voor geheugenkaartjes. Aan de andere kant is er een ethernetpoort en een micro-USB poort waarmee je de MobileLite kunt opladen. Aanzetten en laten werken doe je met één knopje: een seconde drukken op de knop zorgt ervoor dat het apparaat een oplader wordt, drie seconden drukken en de poorten activeren zich. Naast dat knopje zijn er drie LED-lichtjes die je laten weten welke poorten actief zijn en hoeveel batterij de MobileLite nog heeft.

Zoals gezegd is de MobileLite al een externe oplader, maar waar wij hem alvast het meest voor gebruiken is als handige manier om files over te zetten van geheugenkaarten en usb-sticks. Door deze simpelweg te verbinden met de MobileLite kan je makkelijk aan al je foto’s en filmpjes, een extra adapter zorgt er dan weer voor dat microSD-kaartjes ook gekoppeld kunnen worden. Op deze manier kan je trouwens ook files van geheugenkaarten naar USB-sticks en omgekeerd verplaatsen. Erg handig, al kan je je natuurlijk ook vragen stellen bij de duur van deze overzettingen. Die vallen al bij al goed mee, zo duurt het maximaal twee minuten om een file van 100mb te up- of downloaden. De USB-poort werkt trouwens enkel voor sticks en externe geheugens, het aansluiten van een toetsenbord of scanner zal dus geen effect hebben.

De implementatie de ethernet-poort is dan weer een verademing als je vaak onderweg bent en geconfronteerd wordt met al te zwaar belaste wifi-netwerken of - in het slechtste geval - géén wifi-netwerk. Via een ethernet-kabel kan je makkelijk van je MobileLite een mobiele hotspot maken die trouwens vaak ook nog eens sneller internet kan bieden dan de al dan niet gebruikte Wifi. Het streamen van een film tijdens het lange wachten op de luchthaven is dan ook een fluitje van een cent. De MobileLite gaat tijdens gebruik makkelijk zo’n 10 uren mee en kan de meeste smartphones van een volledige of dubbele oplaadbeurt voorzien. Kingston heeft ook nog een app voorzien die dienst doet als file manager voor je informatie en waar je ook de MobileLite aan een wifi-netwerk kunt koppelen.

Conclusie
Met z’n enorm handige 3-in-1 formule is de MobileLite Wireless G2 van Kingston een schot in de roos. Het toestel combineert zowel een card reader, mobiele hotspot en externe oplader waardoor het een must-have is voor iedereen die tech een warm hart toedraagt. Het is het ideale object voor alles wat mankeert aan de huidige generatie smartphones en tablets, al is het net iets te zwaar en groot om echt op zak te blijven houden. De prijs van de MobileLite valt trouwens erg goed mee, gezien je deze al voor €40 in huis kunt halen.

8.7