Demo Image

 

PlayStation 4

Geen console die zoveel geschiedenis herbergt als de PlayStation. De zwarte doos - oorspronkelijk witte - stond aan de wieg van tal van franchises en was voor menig gamer hun beste vriend. Maar welke games zijn het nu waard om in die zwarte doos te steken? Je leest het hier.

Demo Image

 

Xbox One

De komst van de Xbox kwam als een wervelwind door het videogamelandschap geblazen. Het liebeskind van Microsoft pakte uit met series als Gears of War en Halo en daar kan je enkel maar respect voor hebben. Maar welke games zijn nog de moeite waard? Je leest het hier.

Demo Image

 

Switch

Nintendo's nieuwste moet zijn strepen misschien nog verdienen, maar de nieuwe thuisbasis voor Mario en z'n vrienden is alvast goed op weg. Blijken de games nu ook te werken met die revolutionaire controller of is het een slag in het water? Je leest het hier.

Zelda: Breath of the Wild review

on . Posted in Wii U

Het leukste aan de lancering van een nieuwe console is niet de hardware waar we aan de slag mee mogen gaan, noch het likkebaarden bij de line-up van de titels die ervoor aan zitten te komen. Wél het spelen van de launch games die de console quasi moeten verkopen. In deze games zijn er enorm veel zweet, bloed en tranen van geluk gepropt en dat is bij de nieuwe Nintendo Switch niet anders. Zelda: Breath of the Wild is deze keer de system seller van dienst, al is de titel veel meer dan dat. Het is veruit een van de beste games die we al ooit gespeeld hebben, deze paar minieme paragrafen doen de titel dan ook absoluut geen eer aan. De oplossing? Haal ‘m zelf in huis, must-buy!

LEGO Star Wars: The Force Awakens review

on . Posted in Wii U

Van sommige franchises kan je moeiteloos oplijsten in welk jaar hun games zijn verschenen. FIFA en Call of Duty krijgen er elk jaar een broertje bij, de Batman: Arkham-serie kende elke twee jaar een nieuwe titel en de BioShock-trilogie kreeg elk jaar een nieuwe worp. Van de LEGO-video games zullen we het release-proces nooit snappen. Elk jaar lijken we wel vier nieuwe LEGO-titels naar ons hoofd geslingerd te krijgen, al zijn we daar vrijwel nooit rouwig om. Zeker niet als de nieuwste telg in de druk bevolkte serie eentje is over Star Wars - toevallig de reeks waarmee we in 2005 kennismaakten met onze eerste LEGO-game ooit.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen in Rio review

on . Posted in Wii U

Na een eerdere passage op de 3DS maken Mario en Sonic zich op om ook een robbertje uit te vechten op de Wii U. Mario & Sonic op de Olympische Spelen in Rio stelt de twee protagonisten uit de twee populaire franchises voorop en laat ze uitspelen in tal van verschillende sporttakken die - logisch - ook op de Olympische Spelen in Rio te vinden gaan zijn. De vorige passages van het olijke duo - in Londen en Sochi - bleken beide gouden zetten, maar weet deze titel het uitsterven van de Wii U met nog enkele maanden te verlengen?

Star Fox Zero review

on . Posted in Wii U

De klassieke one-liners uit het al even klassieke Star Fox/Starwing zitten vastgeroest in ons collectief game-geheugen. De titel kon in het Nintendo 64-era potten breken door fraaie controls te combineren met innovatieve gameplay, een succes kon dan ook niet uitblijven. Bijna twee decennia later probeert Nintendo dat succes te herhalen met Star Fox Zero, een uitgebreide herrijzenis van de originele titel in de hoop een jonger publiek kennis te laten maken met het stunt- en vliegwerk van de Star Fox-crew.

Unepic review

on . Posted in Wii U

Met UnEpic beleefden we zowaar een puur gevoel van nostalgie. Gewapend met een notablokje om een hele plattegrond in beeld te brengen en belangrijke informatie neer te pennen kropen we in de huid van Daniel. De protagonist van dienst dient een kasteel te verkennen en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tussen de orcs, trollen en skeletten door krijg je te kampen met een pittige moeilijkheidsgraad, een absoluut minimum aan verlichting, een ongebalanceerd systeem en - gelukkig - de nodige dosis humor. Het resultaat blijkt een aardige cocktail die af en toe wat moeilijk te slikken valt maar uiteindelijk wel erg vlot binnengaat.