Remasters

Hét sleutelwoord bij videogames van de afgelopen jaren is niét microtransaction, noch lootbox, maar wél: remaster. Er gaat geen week voorbij of we krijgen wel updates van oude games die - al dan niet terecht - een nieuw likje verf kregen en nog maar eens op de winkelrekken belandden.

Met Burnout Paradise en Modern Warfare 2 in het verschiet en met Crash Bandicoot en Jak & Daxter achter de kiezen lijkt die trend niet rap uit te sterven. En is dat terecht of niet? Je leest onze meningen erover in onze reviews!

Demo Image

 

Top 5:
meest vreemde cameos

Altijd leuk om een bekende kop z'n opwachting te zien maken in een videogame. Maar af en toe werd er in het verleden al eens een bal of twee misgeslagen.

Demo Image

 

Versus:
Tomb Raider vs.
Nathan Drake

In de ene hoek de ene game en in de andere hoek de andere. Wie deelt de meeste klappen ujit en wie kroont zich tot winnaar van het duel?

Demo Image

 

Releaselijst
Mei 2018

De jacht is geopend en de buit is deze keer de inhoud van je portefeuille. Welke games liggen er deze maand op jou te wachten bij je lokale gameboer?

Top 5: Meest vreemde celebrities in videogames

Beroemdheden en videogames: twee handen op één buik. Een logische joint venture gezien iedereen aan naamsbekendheid wint bij ieders aanhang. Soms neemt het zelfs zo'n proporties aan dat heuse games worden opgebouwd rondom zo'n bekend persoon (50 Cent: Blood in the Sand of Michael Jackson: The Experience iemand?) of zelfs verschillende personae (de gehele FIFA-reeks, al is dat niet meteen het beste voorbeeld). Toch laat die samenwerking soms te wensen over en maken sommige celebrities hun opmars in de meest vreemde titels en vice versa. Hieronder een greep uit het aanbod van die vreemde samenwerkingen.

   5          Michael Jackson - Ready 2 Rumble: Boxing Round 2

  Waar te beginnen bij deze titel? Het feit dat de overleden zanger over een persoonlijke blinkende bokshandschoen beschikt? Of het feit dat hij een kleine 50 kilo weegt in de game (al is dat misschien wél waarheiddgetrouw)? Of misschien de baggere motion capture die de ooit negroïde Michael zelf wou inblikken? Plots lijkt het niet zo vergezocht dat de magere danser vijanden tegen de vlakte werkt die zo'n tien gewichtsklasses hoger horen te vechten. En dan vergeten we nog dat de game over geen enkel Michael Jackson-nummer beschikt. Toegegeven, zo erg als Michael Jackson's Moonwalker (waarin de protagonist kinderen (kinderen!) moet zien te redden) is het helemaal nog niet.

   4          Michael Gorbatsjov - Street Fighter 2

  Gorbatsjov was misschien een spilfiguur in de Koude Oorlog, toch is het implementeren van de man met de kenmerkende levervlek in een vechtgame toch een bizarre keuze. Niet alleen was de man een pacifist in hart en nieren, hij was er namelijk helemaal alleen verantwoordelijk voor dat die Koude Oorlog tot een eind kwam. Gorbatsjov ontving er in 1990 zelfs de Nobelprijs voor de Vrede door. Als dat nog niet genoeg tegenargumenten zijn, kan de goede man zijn gewicht in de strijd werpen. Letterlijk dan, gezien Gorbatsjov niet meteen van de dunste is en z'n leeftijd driedubbel zoveel is dan de meeste andere vechters in Street Fighter 2.

   3          Kennedy & Nixon - Call of Duty: Black Ops

  Het was een memorabel moment in Call of Duty: Black Ops: het landen met een privéjet, een rondleiding door het pentagon om dan orgasmatisch face à face te eindigen met niemand minder dan president John F. Kennedy. Een personage dat een cruciale rol speelde in de plot, al is z'n inbreng daarbuiten toch wel andere koek. Aan de zijde van tegenkandidaat Nixon, McNamara en Castro dien je zombies - jawel - nogmaals om te brengen in eindeloze waves. Dat het olijke kwartet ooit pal tegenover elkaar stond kan hen dus weinig boeien, gezien de oneliners die ze je consequent naar de oren slingeren meer ludiek dan bitsig zijn.

   2          Carmen Electra - Def Jam: Fight for NY

  Def Jam: Fight for NY is een geweldige game. Niet alleen had de game een soundtrack van jewelste, hij had ook een geweldig leuke plot - aan de zijde van Xzibit andere raplegendes op hun smoel timmeren, wat wil je meer? - en leverde geweld dat veel te brutaal was voor onze puberende ogen. Toch was het ook de natte droom van talrijke puberjongens, want niemand minder dan Carmen Electra wou je vriendin zijn. Straffer zelfs: de stoeipoes verlangde zo hard naar je dat ze ieder ander lopend paar borsten die ook maar naar je durfde kijken op hun smoelwerk timmerde. Dromen mogen we blijven doen, maar iets in ons zegt toch dat we niet echt moeten wachten tot zo'n scenario werkelijkheid wordt.

   1          Justin Bieber - NBA 2K13

  Laten we hier meteen eerlijk in zijn: wij bij Gamercc zij geen Bieberbashers. Integendeel, z'n hit 'Baby' zou in een andere uitvoering een rockhit van jewelste kunnen zijn. Toch is het ophemelen van deze zogenaamde Bad Boy een trend waar wij niét mee overweg kunnen. Neem nu het aandraven van de Biebz in NBA 2K13. In de game is de kleine popster even groot als Michael Jordan en zijn z'n basketskills zo extreem goed dat het bizar is dat het kindsterretje ooit een zangcarrière ambieerde. Plots lijkt het implementeren van oude presidenten (Lincoln - zelf een boomlange kerel - maakte ooit z'n opwachting in een basketgame) toch niet zo vreemd.